Recept: ořechová granola s BIO Rakytníkovým sirupem

Ořechová granola s BIO Rakytníkovým sirupem

 

Připravte si zdravou a chutnou snídani nabitou vitamíny. Příprava vám nezabere déle jak 15 minut. 

 

Granola:
1 hrneček ovesných vloček (popř. pohankových)
1 hrneček ořechů (mandle, vlašské ořechy, dyňová semínka…)
3 lžíce chia semínek
4 lžíce medu
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička mleté skořice
+
2 lžíce BIO Rakytníkového nebo BIO Trnkového sirupu Weleda
Řecký jogurt (popřípadě sójový)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 160°C a vyložte plech papírem na pečení. Ořechy nasekejte podle vlastních preferencí a všechny suché suroviny smíchejte v misce.
2. Kokosový olej s medem rozpusťte v malém hrnci a touto sladkou směsí přelejte suché ingredience a důkladně je promíchejte. Směs vysypte na plech a vložte do předehřáté trouby a pečte 10-15 minut. Občas směs promíchejte, aby se nepřipekla.
3. Když už směs voní po celé kuchyni, plech vytáhněte. Po vychladnutí uložte granolu do uzavíratelné nádoby.
4. Chutná snídaně už je skoro hotová! Teď stačí přidat jogurt, sezónní ovoce a dochutit naším BIO Rakytníkovým nebo BIO Trnkovým sirupem – snídaně tak bude plná vitamínů :-).

Dobrou chuť vám přeje Weleda 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *