Recept: Borůvkové lívance s BIO Trnkovým sirupem Weleda

Šťavnatý BIO Trnkový sirup dodává životní sílu a posiluje organismus.
Šťavnatý BIO Trnkový sirup dodává životní sílu a posiluje organismus.

Víkend se blíží, a tak je tu další inspirace na snídani. Tentokrát s BIO Trnkovým sirupem Weleda, který je plný vitamínů a ideální pro období zvýšené námahy a zátěže. BIO Trnkový sirup Vám kromě šťavnaté chuti dodá také potřebnou energii.

  • 200 g hladké mouky (špaldové, žitné, pšeničné či jiné jemně namleté mouky)
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 150 ml řeckého jogurtu
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce medu (možno vynechat či nahradit například stévií)
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce borůvek
  • Kokosový olej

Na ozdobu:

 

Pro výrobu BIO Trnkového sirupu se používají vyzrálé a ekologicky pěstované plody a šetrné metody zpracování, které mu zachovají lahodnou chuť.
Pro výrobu BIO Trnkového sirupu se používají vyzrálé a ekologicky pěstované plody a šetrné metody zpracování, které mu zachovají lahodnou chuť.

Postup:

  • V míse smícháme hladkou mouku s 1 lžičkou kypřícího prášku, přilejeme postupně mléko a dobře rozmícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Potom do směsi přidáme řecký jogurt smíchaný s vajíčkem a lžící medu nebo jiného sladidla. Důkladně promícháme a přidáme tři lžíce borůvek.
  • Na malém množství kokosového oleje pomalu opékáme dozlatova lívance po obou dvou stranách.
  • Hotové lívance podáváme ozdobené zakysanou smetanou či řeckým jogurtem, posypané borůvkami a přelité BIO Trnkovým sirupem.

Zkusíte to o víkendu?

Přejeme Vám dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *